Hoortoestellen

Bij Brabant Oor heeft u keuze uit meer dan 1400 verschillende uitvoeringen en specificaties aan hoortoestellen. Welk type of merk hoortoestel het beste bij u past, is afhankelijk van uw levensstijl, mate van gehoorverlies en wat u zelf wilt. Een behoorlijke klus waarbij we u graag helpen.

 

Hoortoestellen

Bij Brabant Oor heeft u keuze uit meer dan 1400 verschillende uitvoeringen en specificaties aan hoortoestellen. Welk hoortoestel het beste bij u past, is afhankelijk van uw levensstijl, mate van gehoorverlies en wat u zelf wilt. Een behoorlijke klus waarbij we u graag helpen.

 

Tegenwoordig zijn de hoortoestellen kleine computertjes die constant hun best doen het geluid zo vriendelijk en natuurgetrouw mogelijk weer te geven. We kennen grofweg drie uitvoeringen. Van achter het oor hoortoestellen tot diep in de gehoorgang gedragen hooroplossingen.

 

Onze hoortoestellen

Voor alle hoortoestellen geldt dat wij betrouwbaar advies geven en het u ook aangeven als een toestel ongeschikt is voor u. Weet u overigens dat er ook al gehoorapparaten zijn die een directe Bluetooth communicatie verbinding met uw iPhone, Android of carkit hebben?

 

Uiteraard bent u voor de vergoeding van uw gewenste hoortoestel en aanvullende mogelijkheden afhankelijk van uw zorgverzekering. Niet alle hoortoesteltechnieken worden in Nederland vergoed door  zorgverzekeraars. Wilt u weten welk hoortoestel het beste bij u past? Neem dan contact op voor een vrijblijvend en persoonlijk gesprek.

Onze merken

Onderhoud van uw hoortoestel

Ook uw hoortoestellen hebben onderhoud nodig. Oorsmeer, bacteriën, huidvetten en transpiratie hebben namelijk vrij toegang tot uw toestellen. Deze stoffen zijn voedingsbronnen voor allergische reacties. Dit leidt tot de nodige ergernis en heeft een negatief effect op het draagcomfort en effectieve werking van uw hoortoestellen.

Voor uw eigen hygiëne en voor het behoud van uw hoortoestellen raden wij u aan deze goed te onderhouden. Wij beschikken over een ruim assortiment speciale schoonmaak- en onderhoudsproducten. Goed onderhoud voorkomt immers lastige, onnodige reparaties en verlengt de levensduur van uw hoortoestellen.

Kosten voor een hoortoestel

Uw zorgverzekering is verplicht u een wettelijke vergoeding van 60% tot maximaal 75% van een standaard adequate hoor-oplossing te vergoeden. Hiervoor hebben de zorgverzekeraars een vragenlijst ontwikkeld. Door deze in te vullen weet u uit welke categorie hoortoestellen u mag kiezen om voor een (gedeeltelijke) vergoeding in aanmerking te komen. Bij de meeste zorgverzekeraars kan Brabant Oor voor u de eerdergenoemde wettelijke vergoeding declareren. Dit hoeft u dus niet zelf te doen.

De geavanceerde hoortoestellen komen over het algemeen niet voor vergoeding in aanmerking. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar ontvangt u voor een geavanceerd hoortoestel een gedeeltelijke of helemaal geen vergoeding. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

LET OP: Heeft u via internet een zorgverzekering afgesloten?
Dan zijn er internet zorgverzekeraars die suggereren dat zij bij bepaalde ketens de kwaliteit niet kunnen garanderen. Welke kwaliteit wordt dan niet nader omschreven. Gelukkig voor u is Brabant Oor geen keten. Brabant Oor is StAr geregistreerd en gecertificeerd. Uw zorg is dus bij ons in goede handen. Bij Brabant Oor krijgt u altijd een kwalitatieve goede aanpassing, heeft u een merken vrijheid en waarborgen wij de service. Wij verzorgen altijd de wettelijke vergoeding op hoortoestellen voor u.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?