Werkwijze

 Een hoortoestel is een persoonlijke oplossing die uw levenskwaliteit verbetert. Daarom werken we samen met u aan een hoortoestel dat perfect aansluit bij uw behoefte en verwachting. We werken aan de hand van objectieve kwaliteitsmaatstaven en hanteren het protocol gehoorhulpmiddelen en de NOAH-4 veldnorm. Hierbij staat uw wens steeds centraal.

Werkwijze

Een hoortoestel is een halffabricaat. Samen met u maken we er een product van dat perfect aansluit bij uw behoefte en verwachting. We werken aan de hand van objectieve kwaliteitsmaatstaven en hanteren het protocol gehoorhulp- middelen en de NOAH-4 veldnorm. Hierbij staat uw wens steeds centraal.

Onze werkwijze bestaat uit 5 stappen:

Om tot de juiste keuze van een hoortoestel te komen hanteren we bij Brabant Oor 5 stappen. We lichten deze 5 stappen uitgebreid toe. Wilt u meer weten over onze werkwijze? Bel ons op 0416-778 660. Wij beantwoorden graag al uw vragen.

Stap 1
Intakegesprek

Het traject begint met een intakegesprek met onze audicien waarbij u aangeeft wat u van een hoortoestel verwacht. De audicien doet vervolgens een onderzoek om te beoordelen of hij aan uw verwachtingen kan voldoen. Zo nodig schakelen we andere specialisten in. Denk hierbij aan uw KNO-arts, audioloog of huisarts. Uiteraard pas na uw toestemming en puur voor uw bestwil.

Stap 2:
Keuze van een hoortoestel

Vervolgens gaan we over tot de keuze van het hoortoestel. Dit doen we op basis van de uitkomsten van het door ons uitgevoerde gehooronderzoek, vragenlijsten en indien nodig een door zorgverzekeraars verplichte vragenlijst. Zo komen we gezamenlijk tot de eerste keuze. Dit hoortoestel krijgt u gratis en geheel vrijblijvend van Brabant Oor op proef.

Stap 3:
Proefperiode

De weken daarna evalueren wij met u, uw bevindingen. Als blijkt dat het gekozen hoortoestel niet maximaal aan uw wensen voldoet, zoeken we naar een oplossing die beter bij u past. Ook daarna blijven we u tijdens de proefperiode volgen om te controleren of het toestel echt aan uw verwachtingen voldoet. Ons doel is immers om u zo goed en prettig mogelijk te laten horen. U staat bij Brabant Oor centraal!

Stap 4:
Definitieve keuze

Niet alle hoortoestellen worden door de ziektekostenverzekeraar (volledig) vergoed. U maakt zelf de keuze voor een goed toestel met een vergoeding of een geavanceerd hoortoestel dat niet door uw zorgverzekering vergoed wordt. Let wel: geavanceerde hoortoestellen zonder zorgvergoeding komen wel voor belastingaftrek in aanmerking.

Stap 5:
Nazorg

Ook na de aanschaf van uw hoortoestel kunt u rekenen op onze deskundige en persoonlijke service. Wij staan voor u klaar om eventuele vragen te beantwoorden, problemen op te lossen of aanpassingen te doen. 

Wilt u zelf onze service ervaren?

Het team van Brabant Oor staat vijf dagen per week voor u klaar. Ook in het weekend!

 

Twijfelt u aan uw gehoor? Of is uw huidige hoortoestel toe aan vervanging? Kom bij ons langs in de winkel of maak een afspraak. 

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem vandaag nog geheel vrijblijvend contact op