Onderhoud en reiniging van hoortoestellen: Tips voor een langere levensduur

Een goed aangepast hoortoestel kan het plezier in het leven terugbrengen. Het is een waardevol hulpmiddel dat uw gehoor verbetert en u in staat stelt om volop deel te nemen aan gesprekken en activiteiten. Bij Brabant Oor, dé onafhankelijke audicien in Midden-Brabant, begrijpen we hoe belangrijk dit is. Na aanschaf van uw hoortoestel is het daarom ook belangrijk om uw hoortoestel(len) goed te onderhouden. In deze blog delen we tips voor het onderhoud en reiniging voor een langere levensduur van uw hoortoestel.

Dagelijks Schoonmaken

Het dagelijks schoonmaken van je hoortoestel is van groot belang. Volg deze stappen:

  1. Zachte Doek: Reinig uw hoortoestel elke dag met een zachte doek. Veeg voorzichtig over het oppervlak om stof, vuil en oorsmeer te verwijderen.
  2. Losse Onderdelen: Vergeet niet de losse onderdelen van het hoortoestel mee te nemen in uw schoonmaakroutine. Denk aan het oorstukje, de batterij en eventuele filters.
  3. Droog Bewaren: Laat uw hoortoestel niet in vochtige ruimtes liggen. Bewaar het boven een droge, zachte doek om onverhoopte valpartijen te voorkomen.

Vermijd water en agressieve schoonmaakmiddelen

  1. Gebruik geen overmatig water bij het schoonmaken van uw hoortoestel. Water kan schade veroorzaken aan de elektronische onderdelen.
  2. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen. Gebruik bij voorkeur speciale reinigingsproducten die geschikt zijn voor hoortoestellen.

Speciale droogbox

Bij Brabant Oor adviseren we het gebruik van de droogbox. Deze handige accessoire biedt meerdere voordelen:

  • Reinigen: Plaats je hoortoestel in de box en laat het reinigen.
  • Drogen: Na reiniging wordt het toestel gedroogd om vochtproblemen te voorkomen.
  • Desinfecteren: Ultraviolet licht doodt bacteriën, schimmels en virussen.
  • Levensduur verlengen: Door regelmatig gebruik van de box gaat uw hoortoestel langer mee.
  • Verminder oorontstekingen: Een schoon en droog toestel verkleint de kans op irritaties.

 •   
 • Advies bij Brabant Oor

  Door regelmatig onderhoud en reiniging te integreren in uw routine, verlengt u de levensduur van uw hoortoestel. Wilt u persoonlijk advies over het onderhoud, of heeft u interesse in een droogbox? Neem contact op met Brabant Oor of kom langs bij ons in de winkel in Waalwijk.