3-jarige influencer Quenisha bezoekt Brabant Oor

Peuter én influencer Quenisha bezoekt Brabant Oor in Waalwijk


Op je gehoor moet je zuinig zijn want een beschadigd oor is vaak onherstelbaar. Dat moet ook de moeder van de drie jarige influencer Quenisha gedacht hebben toen ze vorige week bij Brabant Oor binnenstapte met haar dochtertje om gehoorbescherming voor haar aan te schaffen.


Jonge kinderen zijn niet in staat zelf maatregelen te nemen om gehoorschade te voorkomen. Toch kan vijftien minuten herrie, van bijvoorbeeld een boormachine, voor kinderen al blijvend schadelijk zijn. De veiligheid van haar oren kwam aan de orde tijdens een gesprek met haar manager. Als er thuis een verbouwing is moeten de oren van Quenisha wel beschermd worden. ‘Ik ben er best wel een beetje trots op dat ze bij ons kwam’, vertelt Alexander Vermeer, audicien bij Brabant Oor. Quenisha heeft veel shoots voor bekende kinderkledingmerken, heeft een eigen manager (Kidz Management) en nu al ruim 360.000 volgers op Instagram. ‘We worden vaak op straat aangesproken door haar volgers op Instagram. Quenisha koos natuurlijk voor een roze gehoorbeschermingsset. We hebben bij haar ook meteen maar een gehoortest gedaan. Het gehoor van de kleine bleek gelukkig nog prima in orde te zijn.’

Bewust omgaan met herrie

Ook veelvuldige blootstelling aan luide muziek leidt vaak tot gehoorschade. Dit geldt voor het luisteren naar muziek via een koptelefoon of tijdens het bezoek aan een concert, festival of discotheek. Verondersteld wordt dat muziekblootstelling dezelfde schade kan veroorzaken als blootstelling aan geluid afkomstig van andere bronnen. Alexander: “Lawaaidoofheid kan dus ontstaan bij langdurige blootstelling aan alle geluidsniveaus boven de tachtig decibel. Daarom is de bewustwording van de gevolgen op jonge leeftijd erg belangrijk. Gelukkig draagt de jeugd steeds vaker op maat gemaakte gehoorbescherming. Je bent namelijk een rund als je met je oren stunt.”

Oorkappen voor kinderen

Moeder Sunisa vond het belangrijk om de oren van haar dochter goed te beschermen en heeft speciale gehoorbescherming voor kinderen gekocht. Quenisha koos voor de lichtgewicht oorkappen van Pluggerz in een fleurige, roze kleur. Deze oorkappen zijn speciaal voor kinderen ontwikkeld. Ze helpen het gehoor van het kind te beschermen in lawaaiige situaties en verbeteren tevens de concentratiemogelijkheden. De oorkappen dragen comfortabel door de verstelbare band.

Naast de roze kleur, zijn deze Kids oorkappen ook verkrijgbaar in het blauw en wordt er een handig bewaarzakje bij geleverd.

Voor slechts €24,95 beschermt u het gehoor van uw kinderen of kleinkinderen!

Brabant Oor
Bloemenoordplein 38a
5143 TC Waalwijk
0416-778660
info@brabantoor.nl