5 misvattingen over het dragen van een hoortoestel

Over het dragen van een hoortoestel zijn veel misvattingen. En dat is zonde, vinden wij. Een hoortoestel zorgt er namelijk voor dat men beter kan horen en hierdoor veel meer plezier ervaart. Echter, veel mensen denken dat hoortoestellen onhandig en oncomfortabel zijn, of dat alleen ouderen ze nodig hebben. Niets is echter minder waar. Hoortoestellen kunnen een enorm verschil maken in de kwaliteit van leven, ongeacht leeftijd. Daarom bespreken wij in deze blog de vijf meest voorkomende misvattingen over hoortoestellen.

Hoortoestellen zijn groot en onhandig  

Veel mensen denken dat hoortoestellen groot, onhandig en lelijk zijn. Dit is echter niet langer het geval. Moderne hoortoestellen zijn klein en compact, en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen. Hierdoor kan de audicien ervoor zorgen dat u een hoortoestel draagt, dat past bij uw persoonlijke stijl en behoeften.

Hoortoestellen zijn duur  

Een andere veel voorkomende misvatting is dat hoortoestellen duur zijn. Hoewel sommige hoortoestellen prijzig kunnen zijn, zijn er ook veel betaalbare opties beschikbaar. Bovendien zijn hoortoestellen een investering in uw kwaliteit van leven en kunnen ze helpen om sociaal isolement te verminderen en de communicatie te verbeteren.

Alleen ouderen hebben hoortoestellen nodig  

Hoewel gehoorverlies vaker voorkomt bij oudere volwassenen, kunnen hoortoestellen ook waardevol zijn voor mensen van alle leeftijden. Gehoorverlies ontstaat namelijk niet alleen door ouderdom. Gehoorverlies kan optreden als gevolg van blootstelling aan lawaai, genetische factoren, bepaalde ziekten en medicijnen, en kan simpelweg iedereen treffen. Wist u dat onze jongste klant 7 jaar is? En onze klanten voornamelijk tussen de 40 en 70 jaar oud zijn?

Hoortoestellen zijn oncomfortabel  

Hoortoestellen zijn niet langer oncomfortabel om te dragen. Moderne hoortoestellen zijn zo ontworpen dat ze comfortabel zijn om te dragen en zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, zodat u een toestel kunt vinden dat comfortabel is voor uw oren. Daarnaast zijn wij pas tevreden, als u dat ook bent. Dus als een hoortoestel van een bepaald merk niet 100% bevalt, kijken we samen naar andere mogelijkheden. Net zo lang tot u helemaal tevreden bent.

Hoortoestellen zijn niet effectief  

Soms horen we wel eens dat men overtuigd is dat hoortoestellen niet effectief zijn in het verbeteren van de gehoorverlies. En dat het dragen van een hoortoestel écht niet nodig is. Dit is echter niet waar. En vinden wij juist enorm zonde. Hoortoestellen kunnen een enorm verschil maken in de kwaliteit van leven van mensen met gehoorverlies. Moderne hoortoestellen zijn zo ontworpen dat ze het geluid op een natuurlijke manier versterken en achtergrondgeluiden verminderen, waardoor spraakverstaan en communicatie verbeteren. Bovendien bieden sommige hoortoestellen zelfs extra functies zoals Bluetooth-connectiviteit, waardoor u muziek en telefoongesprekken rechtstreeks naar uw hoortoestellen kunt streamen.

Kunnen wij u helpen met uw hoorwensen?

Brabant Oor is de zelfstandige en merkonafhankelijke audicien in Midden-Brabant. Onze missie is u helpen de beste oplossing te vinden voor uw gehoorverlies. Als u twijfelt of hoortoestellen geschikt zijn voor u, neem dan gerust contact met ons op voor een afspraak. Wij staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden, zorgen weg te nemen en te voorzien van persoonlijke service voor een beter gehoor. Vergeet niet dat gehoorverlies niet vanzelf verdwijnt en dat hoortoestellen u kunnen helpen om weer volop te genieten van het leven! 

Neem contact met ons op via info@brabantoor.nl of bel naar 0416-778660. Wij staan voor u klaar!