Kerstgedachten 2021

Met premier Rutte nog op mijn netvlies begin ik aan een kerstgedachte. Daar waar ik vorig jaar de naam corona pertinent niet wilde noemen, ontkom ik er dit jaar niet aan. Natuurlijk wassen we onze handen kapot, poetsen ons suf en houden afstand. Want als essentieel beroep wordt van ons verwacht dat we voor de maatschappij klaar blijven staan, wat we iedere dag met plezier doen. Wij mogen niet klagen en hebben afgelopen jaar veel verschillende personen over de vloer gekregen. Dan ontkomen we ook niet aan allerlei ongevraagde meningen over het inmiddels onduidelijk Haags beleid. Ik weet niet hoe u in het verhaal zit maar ik moet wel een beetje moeite doen om alle goedbedoelde maatregelen te vertalen naar een begrijpelijk model. Maar dan blijkt ook weer eens hoe mooi ons landje met al zijn meningen is. Daar waar de ene naar Duitsland afreist voor een boosterprik, is de andere nog niet van plan de eerste te nemen. Snapt u het nog? Iedereen zal er wel zijn eigen goede verklaring voor hebben.

Het afgelopen jaar heb ik mijn jongste klant weer een jaartje ouder zien worden. Echt fantastisch om te zien hoe een 5-jarige fleurig door het leven gaat. Zo kwam ik een klant tegen die zich afvroeg hoeveel filialen wij wel niet hebben omdat de naam zo groots klinkt.  Ik was snel klaar: 1 filiaal en je spreekt met de baas zelf en dat blijft ook zo.” zei ik gekscherend. We hebben er samen om gelachen en inmiddels verstaat ze alles eindelijk weer goed. Wat blijft het toch een leuk beroep.

Gelukkig hebben we dagelijks leuke gesprekken in de winkel waar we iedere keer weer van genieten. Toch zijn voor veel collega-ondernemers nu de kaarten anders geschut. Daar waar ik de deur voor het weekend sluit, namen zij de laatste middag dat ze open mochten afscheid van elkaar met de woorden: ‘tot na 14 januari dan maar en prettige feestdagen’. Verschrikkelijk voor hun omdat er weer een drukke belangrijke maand in rook opgaat. Sterkte collega’s.  

Rutte eindigde zijn verhaal met de opmerking dat we wel buiten mogen, wandelen, fietsen en sporten. Gelukkig dat hoortoestellen daar ook tegen kunnen. Die kunnen wel tegen een stootje of een spatje regen. Wij wensen u fijne feestdagen, blijf gezond en wij zien u graag volgend jaar weer.

Brabant Oor