Kerstgedachten

Kerstgedachten 2020

En toen dacht ik, we gaan het niet over corona hebben, of Covid-19 zoals de wetenschappers onder ons het noemen. Dat laat ik graag aan Guido Weijers over, in zijn oudejaarsconference. Blijft er dan nog iets leuks over om te vertellen over het jaar 2020? Geen buitenlandse vakanties, niet buiten de deur eten en vrienden op afstand houden. Ach denk ik dan, mijn ouders hebben dat ooit 5 jaar lang niet kunnen doen. Dan moet ons dat toch ook een jaartje lukken, toch? Wij hoeven niet eens achterom te kijken of constant te bewijzen dat wij, wij zijn.

Kort geleden kwam mijn jongste klant binnen wandelen, van 4 jaar oud. Ze keek mij aan met een blik van “ ik hoor het niet maar ik zie wel koekjes bij de koffie liggen”. Al snel hadden we de eerste knuffel te pakken. Zo’n vrolijke, kleine meid krijgen we niet dagelijks over de drempel. U denkt u waarschijnlijk, ach zielig zo’n klein hummeltje aan een hoortoestel. Maar vergeet het maar. Het is een feest om een hoortoestel uit te kiezen met een van haar favorieten kleuren. Ik zal u vertellen, als u een kleintje in het centrum ziet rond huppelen met een roze-paars hoortoestelletje, dan komt ze bij ons vandaan. Wat denkt u van die gezichten als ik grappend tegen een 45-jarige klant in de winkel zeg: ‘U dacht zeker dat u mijn jongste klant bent?’. Hilarisch! Of die enthousiaste klant die al na haar eerste aanpassing mij uitnodigde voor een verhelderend interview op de lokale radio/tv. Mijn film debuut grapte we. Toch erg leuk om niet geremd te worden door merken voorkeur en om alle nieuwe ontwikkelingen in hoortoestellenbranche te bespreken, want om eerlijk te zijn: er is heel veel mogelijk.

Hoewel we vorig jaar nog moeite moesten doen om iedereen thuis op de bank te krijgen, is het gezinsleven plotseling dagelijkse kost geworden met de feestdagen. Gezellig samen op de bank Netflixen of een kerstfilm van Disney kijken. Het kan zomaar zijn dat we kerst 2021 met weemoed terug kijken naar de komende feestdagen. Gelukkig mogen wij in deze lockdown open blijven en kunnen we de belangrijke hoorzorg blijven garanderen. Toch hoop ik dat de horeca weer snel open mag zodat we weer gezellige avonden kunnen beleven. Als de winkels ook dan ook snel volgen, kan 2021 niet meer stuk. Gezond zijn en blijven staat met stip op nummer 1. Daarom wensen wij u en uw naasten hele fijne feestdagen en een gezond, luisterrijk en vooral gezellig 2021 toe.


Team Brabant Oor.