Brabant Oor onderhoud hoortoestellen

Hoe onderhoud u het beste uw hoortoestel?

Als hoortoesteldrager is het onderhoud van uw hoortoestel(len) enorm belangrijk. Hierdoor gaan uw hoortoestellen langer mee en haalt u het maximale uit de prestaties van het hoortoestel. Kunt u zich voorstellen dat als u uw hoortoestel(len) gemiddeld 14 uur per dag draagt, u ze meer dan 5.000 uur per jaar in heeft? Maar vraagt u zich ook af wat u dan zoal kunt doen om uw hoortoestel goed te onderhouden? In dit blog geven wij u een aantal praktische tips die u gemakkelijk toe kunt passen.

Droogbox
Uw hoortoestellen zijn spatwaterdicht, maar de combinatie met transpiratie zuren en zouten kunnen voor uw hoortoestellen funest zijn. Daarom raden wij aan om iedere avond uw hoortoestellen in de droogbox te leggen. In deze droogbox kunnen, zoals het woord het al zegt, uw hoortoestellen drogen. Naast het drogen worden door de UVC-straling ook de schimmels en bacteriën gedood. De droogbox werkt eenvoudig: u legt uw hoortoestellen in de droogbox en drukt op slechts 1 knop en voor de rest hoeft u niets meer te doen.

Reinigingsdoekjes
Reinig uw hoortoestel iedere dag met de desinfecterende reinigingsdoekjes van Cedis. Naast desinfecterend werken die de doekjes hebben, verwijdert u ook makkelijk huisvetten en oorsmeer. Dagelijks reinigen met deze doekjes zorgt ervoor dat uw hoortoestel iedere dag weer fris achter uw oor of in uw oor gaat, langer meegaat en optimale prestaties kan leveren zonder dat het vuil dit tegenhoudt.

Cerumen filters 
Als u een veel gekozen ‘In Het Oor’ hoortoestel hebt, is de kans groot dat deze verstopt gaat zitten met cerumen (oorsmeer). De luidsprekers van deze hoortoestellen worden in de gehoorgang geplaatst, daar waar ook de oorsmeerkliertjes zitten. Indien uw gehoorgang veel oorsmeer aanmaakt is de kans groot dat het oorsmeer de ingang van de luidspreker verstopt. Het is daarom belansgrijk om regelmatig deze cerumen filters te vervangen zodat u optimaal kunt blijven genieten van uw hoortoestel(len).

Schoonmaaksetje voor oorstukjes
Het is van belang dat u ook uw oorstukjes netjes schoonhoudt. In het schoonmaaksetje zitten reinigingstabletten, een reinigingsbeker en een luchtblazer. Het beste is om uw oorstukjes 1 keer in de week te reinigen met het schoonmaaksetje. U vult de reinigingsbeker met water en reinigingstablet. Vervolgens legt u uw oorstukjes in het zeefje die u vervolgens in de beker plaatst. Hierna doet u de deksel erop en kunt u het bruistablet zijn werk laten doen. Wij adviseren om dit 1 uur te laten staan. Na reiniging droogt u uw oorstukje af. Met de meegeleverde blaasbalg kunt u door het slangetje uw oorstukjes door blazen waardoor ook het oorstukje aan de binnenkant droog en schoon wordt.

Jaarlijkse reiniging door Brabant Oor
De laatste tip die wij u geven is om uw hoortoestellen jaarlijks grondig te laten reinigen door Brabant Oor. Uit ervaring blijkt dat tijdens de jaarlijkse reiniging in de winkel de levensduur van de hoortoestellen verbeteren. Door de grondige reiniging met een ultrasone en vacuümkamer worden alle onderdelen van het hoortoestel gereinigd en het vuil en eventueel binnengedrongen vocht weggehaald. Het is daarnaast ook belangrijk dat u gedurende het jaar uw hoortoestel goed onderhoud.

Heeft u vragen over het onderhoud of uw hoortoestel door ons laten reinigen? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Kom langs in de winkel of bel 0416-778660.