Het kabinet geeft geen gehoor aan verlagen maximum geluidsniveau

Het kabinet heeft recentelijk besloten om geen gehoor te geven aan het advies om het maximum geluidsniveau in uitgaansgelegenheden te verlagen. Dit heeft gevolgen voor de gezondheid van ons gehoor, vooral onder jongeren. Gehoorschade en tinnitus – door onder meer te harde muziek bij uitgaansgelegenheden – zijn helaas veelvoorkomende problemen. Gelukkig kunnen we zelf maatregelen nemen om ons gehoor te beschermen.

Teleurstellende beslissing van het kabinet

Helaas heeft het kabinet besloten om het geluidsniveau in uitgaansgelegenheden niet te verlagen, ondanks het advies van de Gezondheidsraad. Het argument van hoge kosten en moeilijk toezicht op wetgeving lijkt de overhand te hebben gekregen. Hoewel het kabinet de verkoop van oordoppen in horecazaken wil stimuleren en wetgeving wil aanpassen om bezoekers hun oren te laten beschermen op dansfeesten, is er meer actie nodig. Het is belangrijk dat de urgentie van gehoorschade serieus wordt genomen en dat er concrete maatregelen worden genomen om de gezondheid van ons gehoor te waarborgen.

Het belang van gehoorbescherming

Het is algemeen bekend dat blootstelling aan hard geluid schadelijk is voor ons gehoor. In uitgaansgelegenheden kan het geluidsniveau zeer hoog zijn, en langdurige blootstelling kan leiden tot blijvende gehoorschade. Het dragen van gehoorbescherming, zoals op universele of maat gemaakte oordoppen, is daarom onmisbaar om gehoorschade te voorkomen. Het is bemoedigend om te zien dat de verkoop van gehoorbescherming met muziekfilters is gestegen, maar er moet meer bewustzijn worden gecreëerd over het belang van gehoorbescherming.

Interesse in gehoorbescherming?

Bent u geïnteresseerd in het beschermen van uw gehoor tijdens evenementen? Er zijn verschillende opties beschikbaar, zowel universele gehoorbescherming als op maat gemaakte oordoppen. Universele oordoppen met speciale geluidsfilters zijn een goede keuze voor direct gebruik, terwijl op maat gemaakte oordoppen een persoonlijke pasvorm en optimale bescherming bieden. Wij helpen u graag bij het maken van deze keuze. Kom bij ons langs in de winkel aan het Bloemenoordplein 1 in Waalwijk of bel naar 0416-778 660.