Gehoorbescherming voor iedereen en ieder moment

‘Voorkomen is beter dan genezen.’ 

U hoort het steeds vaker, gehoorschade door onder andere te harde muziek tijdens een avondje uit of door het motorrijden. Een van de voorbeelden hiervan is tinnitus waarbij u een constante piep, ruis of aanverwante geluiden hoort. Het is heel eenvoudig om gehoorschade te voorkomen, namelijk het dragen van gehoorbescherming (op maat) waardoor u nog lang en optimaal van uw gehoor kunt genieten! 

Laten we de verschillende luistersituaties eens doornemen waarbij wij u tevens kunnen adviseren welke gehoorbescherming bij u past en wat de voordelen zijn van gehoorbescherming op maat.

Oordoppen voor muziek 

(Te) harde muziek is de meest voorkomende oorzaak van gehoorschade. De juiste gehoorbescherming voor muziek zorgt ervoor dat uw beleving van de muziek behouden blijft en de muziek niet vervormd wordt maar gehoorschade wordt voorkomen. Zo kunt u onbezorgd genieten van uw favoriete festival, een onvergetelijke avond beleven in een uitgaansgelegenheid of van de populaire band in de lokale theaters.  

Oordoppen voor zwemmen 

Wanneer de zomer zijn intrede doet duiken we met zijn alle vaak massaal het water in maar dit is niet voor iedereen een pretje. Bij het zwemmen of duiken komt er water in uw oren wat kan zorgen voor verhoogde druk op het trommelvlies of een verstopping door de bacteriën die uw gehoorgang binnensluipen. In het slechtste geval krijgt u hierdoor een zeer pijnlijke oorontsteking. Zwemdoppen voorkomen dat het vervuilde water uw oren binnenkomt en tevens het geluid bij de overvolle zwembaden gedempt wordt. Een win-win situatie dus. 

Oordoppen voor slapen 

U het herkent het vast wel, een snurkende partner, nachtgeluiden midden in de stad enzovoorts.  

Slaapdoppen bieden hiervoor de uitkomst waarbij u weer ongestoord van een welverdiende nachtrust kunt genieten. De slaapdoppen dempen snurk- en omgevingsgeluiden en steken daarnaast niet uit het oor waardoor u er verder geen last van heeft tijdens het slapen. Oordoppen sluiten uw hele gehoorgang af maar dit betekent niet dat u helemaal niets meer hoort. Geluiden zoals een wekker kunt u met slaapdoppen in nog steeds horen.  

Oordoppen voor motorrijden 

Motorrijden of langs het circuit staan, we kunnen het er allemaal over eens zijn dat de motorsport een luide sport is. Het geluid van de motor, het geluid van de uitlaat maar ook de windruis wanneer u op de motor zelf zit kan gehoorschade veroorzaken. Motoroordoppen zorgen ervoor dat de beleving intact blijft en het schadelijke geluid onderdrukt wordt zodat u het omgevingsgeluid nog wel blijft horen maar uw gehoor beschermd wordt. 

 

Oordoppen voor vliegen 

Voor velen is de vliegreis geen hoogtepunt van de vakantie door de vervelende druk op uw trommelvlieg. Het dragen van vliegoordoppen tijdens uw vliegreis kan voor comfortabelere situaties zorgen. Wist u dat u oordoppen bij het opstijgen al van waarde zijn door het geluid wat het vliegtuig maakt? Daarnaast verlagen de oordoppen de druk op uw oren bij het opstijgen, tijdens de vlucht maar ook gedurende turbulentie. Door het gebruik van vliegdoppen geniet u van een vlucht zonder pijn in uw oren. 

Gehoorbescherming op maat 

Voor ieder luistertype kunnen wij gehoorbescherming op maat maken. Gepersonaliseerde gehoorbescherming heeft vele voordelen. De voornaamste voordelen zijn dat u de perfecte pasvorm heeft, het duurzaam is vanwege het lange gebruik en op maat gemaakte gehoorbescherming is minder zichtbaar dan universele gehoorbescherming. Indien u kiest voor gehoorbescherming op maat, heeft u als voordeel dat dit nóg beter is om gehoorschade te voorkomen aangezien de gepersonaliseerde gehoorbescherming beter aansluit in uw oren dan universele oordoppen.  

Kom bij ons langs in de winkel, bel ons of maak een afspraak voor persoonlijk advies. 

Tot ziens bij Brabant Oor 

Bloemenoordplein 38a 

5143TC Waalwijk 

0416-778660 

info@brabantoor.nl