Een grote kans voor slechthorenden zonder hoortoestel

Uit een recent onderzoek van EuroTrak blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders die gehoorproblemen ervaren géén hooroplossing heeft. Voor ons als audiciens is dat een zorgelijke ontwikkeling die ook kansen biedt. Gehoorverlies zonder behandeling kan namelijk depressies, dementie en eenzaamheid veroorzaken. En dat kunnen wij voorkomen. De maatschappelijke verantwoordelijkheid is groot voor audiciens. Want gelukkig kunnen wij bijdragen aan de mentale gezondheid van de bevolking door het aanmeten van de juiste hooroplossing.

Bewustwording is belangrijk
Vandaag de dag zijn er in Nederland 1.8 miljoen slechthorenden. Meer dan de helft blijft met gehoorproblemen rondlopen zonder bij een hoorwinkel naar binnen te stappen. En dat terwijl bewustwording, preventie en gehoorscreening steeds belangrijker wordt. Het dragen van een hoortoestel bijdraagt aan de algehele gezondheidswinst en het welbevinden van slechthorenden. Hierdoor kunnen bezoeken en uitgaven aan gezondheidszorg verminderd of zelfs voorkomen worden.

Betere sociale contactenHet duurt gemiddeld 3 jaar voordat slechthorende in actie komt. 10% wacht zelfs langer van 6 jaar. Als we daar tegenover zetten dat ruim 60% aangeeft dat zij graag eerder een hoortoestel aan hadden geschaft door het gemis van sociale contacten. Daarnaast geeft 95% aan dat het dragen van een hoortoestel hen gelukkiger heeft gemaakt. Uitspraken als ‘Als ik dit geweten had!’ of ‘Dit had ik veel eerder moeten doen’ zijn – ook voor Brabant Oor – veel gehoorde uitspraken. 

U wordt niet uitgelachen met hoortoestel maar eerder zonder hoortoestel
De hoge sociale drempel is veelal de oorzaak waardoor slechthorenden niet in actie komen. Maar ook geeft men aan dat het gehoorverlies nog niet erg genoeg is. Slechthorenden denken vaak dat ze uitgelachen worden omdat ze een hoortoestel dragen. Maar het blijkt juist dat er sneller grappen worden gemaakt omdat men iets niet goed verstaat.

Waarom slechthorenden u voor gingen
De meest gehoorde redenen voor het nemen van een hoortoestel zijn:

  • verergering van gehoorverlies,
  • de opmerkingen van een echtgenoot
  • het advies van de hoorzorgprofessional.


Betrokkenheid van Brabant Oor
Als slechthorenden betrekken wij u bij de keuze van een hooroplossing, de mate van nazorg, inzicht in de kosten. Dat verhoogt de klanttevredenheid. En dat is wat wij bij Brabant Oor hoog in het vaandel hebben staan. Door onze merkonafhankelijkheid kijken we altijd welk type hoortoestel bij uw gehoor past, vertellen wij u over het kostenplaatje en bieden wij de gewenste nazorg.

Twijfelt u aan uw gehoor? Wij bieden u een kosteloze gehoortest waarbij u direct weet hoe het met uw gehoor gesteld is. Kom bij ons langs in de winkel of bel ons op 0416-778660 voor het maken van een afspraak. Wij staan voor u klaar, ook in de avonduren als u dat beter uitkomt.