De voor- en nadelen van een in-het-oor hoortoestel

In onze winkel horen wij vaak dat onze klanten het liefst kiezen voor een hoortoestel in het oor zodat het toestel niet zichtbaar is. Maar wist u dat er naast voordelen ook nadelen zitten aan dit type hoortoestel? In dit blog vertellen wij u de voornaamste voor- en nadelen van een in-het-oor hoortoestel. 

Wat is nou een in-het-oor hoortoestel?
Laten we beginnen met wat meer informatie over het in-het-oor hoortoestel, wat ook vaak onzichtbare hoortoestel wordt genoemd. Een in-het-oor hoortoestel is een compact hoortoestel dat diep in de gehoorgang wordt geplaatst waardoor het toestel (bijna) onzichtbaar is. 

De voordelen van een in-het-oor hoortoestel
Het is niet voor niets dat een in-het-oor hoortoestel vaak een onzichtbaar hoortoestel wordt genoemd. Omdat het hoortoestel in de gehoorgang wordt geplaatst is het toestel minder opvallend dan een hoortoestel achter het oor. Het hoortoestel is klein en is daarom ook makkelijk in gebruik. Meestal wordt er een oorstukje op maat gemaakt waardoor uw hoortoestel altijd past in uw gehoorgang. De microfoon, versterker en zelfs de batterij zitten allemaal verwerkt in de behuizing. Aangezien het hoortoestel enkel in uw gehoorgang wordt geplaatst is het erg prettig voor brildragers en mondkapjesdragers.  

De nadelen van een in-het-oor hoortoestel
Zoals wij al vaker in blogs vermelden is dat niet ieder hoortoestel geschikt is voor ieder persoon. Een in-het-oor hoortoestel is daarom ook niet geschikt voor ieder type gehoorverlies omdat dit hoortoestel minder versterking biedt dan een achter-het-oor hoortoestel. Aan de hand van een gehoormeting kunnen wij al snel vaststellen of een onzichtbaar hoortoestel voor u een optie kan zijn. Een ander nadeel is dat het toestel snel verstopt raakt als u veel last heeft van oorsmeer. Het is raadzaam om daarom een in-het-oor hoortoestel dagelijks schoon te maken. Daarnaast biedt, vanwege de compactheid, van het toestel een onzichtbaar hoortoestel minder bedieningsmogelijkheden omdat er geen ruimte is voor extra elektronica dan bij achter-het-oor hoortoestellen. 

Wilt u meer informatie over een onzichtbaar hoortoestel of wilt u direct een gehoortest inplannen zodat wij samen kunnen kijken wat voor u de mogelijkheden zijn? Bel ons op 0416-778660, maak een afspraak op de website of kom langs in onze winkel aan het Bloemenoordplein in Waalwijk.

Tot ziens bij Brabant Oor!
Bloemenoordplein 38a
5143TC Waalwijk
info@brabantoor.nl
0416-778660